Ligasesongen 2024 er fastlagt – nesten

By Published On: 9. november 2023
Det er bare å krysse av kalenderen. Datoene for neste års seilsportsliga og ungdomsliga er nesten hundre prosent fastlagt.

Ingen skal derfor behøve å si at datoene for neste års ligastevner kommer overraskende. De er allerede fastlagt og klare. Hvor de skal foregå, er også klart, med unntak av det aller første seilsportsligastevnet.

– Det henger ennå litt i luften, men vi regner med en avklaring ganske snart. Det første ligastevnet vil enten gå 4.–5. mai eller helgen etter, 11.–12. mai. Hvor det vil foregå er heller ikke helt i boks, men som sagt – vi regner med å ha det klart om kort tid, sier prosjektansvarlig for Norsk Seilsportsliga, Magnus Hedemark.

Ligastevne nummer to går i Tønsberg, og der vil resultatlistene være klare umiddelbart før St. Hans-feiringen 23. juni skal begynne. Det blir ligastevnet på årets aller lyseste dager!

I likhet med i år blir det ligastevne i Arendal under Arendalsuka også til neste år. Det tredje seilsportsliga-stevnet foregår der. Arendalsuka er blitt en viktig arena for å kunne vise frem seilsporten til politikere og næringsdrivende. Kanskje også å få dem til å delta fysisk i eventer med J/70-båtene der.

Bærer Arendal-stevnet preg av å være en tradisjon, blir det siste, avsluttende stevnet både for seilsportsligaen og ungdomsligaen noe helt nytt til neste år: De to stevnene vil begge foregå på Mjøsa i regi av Lillehammer Seilforening. Det vil være første gang at ligastevner er blitt lagt til en innsjø.

Det første av de to ungdomsligastevnene vil foregå i Oslo 24. og 25. august. 

Ligasesongen 2024 ser derved slik ut:
  • Stevne #1, Ikke fastlagt ennå, men det vil foregå enten 4.–5. eller 11.–12. mai
  • Stevne #2, Tønsberg 22.–23. juni
  • Stevne #3, Arendal 17.–18 .august
  • Ungdomsligaen #1, Oslo 24.–25. august
  • Stevne #4 Lillehammer 14.–15. september
  • Ungdomsligaligaen #2, Lillehammer 21.–22. september

Med andre ord – kryss av i kalenderen. Forsikre deg om at foreningen din stiller lag – enten i seilsportsligaen eller i ungdomsligaen. Eller begge deler.. Og gjør de ikke det – ta et initiativ til at de vil gjøre det!

Og dermed er det bare å starte treningen og forberedelsene. Et godt tips kan være å lese litt om hvordan dobbeltvinnende Åsgårdstrand Seilforening tenker!

Share This Post!