Opprykkskandidatene peker seg ut

By Published On: 8. juni 2019

I toppen av 1. divisjon handler det om å vinne en av de fire opprykksplassene. I Oslo vil fem kandidater kunne peke seg ut.

Ambisjonene til seilforeningene i 1. divisjon er ulike. For noen foreninger er seilsportsligaen en arena der de kan gi et spennende tilbud til unge seilere i foreningen. For andre er målet å komme opp i eliteserien for å kunne konkurrere mot de beste i landet.

For den nyetablerte seilforeningen Oslofjorden Seilklubb handler det nok om det siste. Klubben har sitt utspring nettopp i seilsportsligaen, og mye av virksomheten er rettet mot deltagelse i ligaen. Å ville være i den øverste divisjonen er derfor ikke unaturlig.

Laget som skal legge den første grunnsteinen til en slik ambisjon, består i den første runden av Anette Melsom Myhre, Mari Sveen, Andreas Myhrvold og en seiler til – som ennå ikke er offentliggjort på deltagerlisten. Anette har lang erfaring med den typen  seiling som seilsportsligaen byr på, etter mange deltagelser i ligaen, Grundig Cup og mesternes mester. I 2018 seilte hun for KNS, nå er hun leder av Oslofjorden Seilklubb.

Mange gode seilere i Trondheim

Studentene ved NTNU var én plass unna å rykke opp til elitserien i 2018. 2019 kan bli året hvor de klarer det. NTNU er et studiested som i alle år har trukket til seg gode seilere, og mange av studenete blir engasjert i lokal seiling mens de er i Trondheim. Studentidrettslaget NTNUI har derfor i alle år hatt gode seilere som medlemmer.

Studentene som utgjør laget i Oslo, er Caio Swan de Freitas, Cecilie Baklid, Ida Marie Stephansen og Achim Gerstenberg, og av dem er det kun Cecilie som deltok i fjor.

Vil konkurrere mot likesinnete

– Ambisjonen vår er å holde oss i 1. divisjon slik at de forskjellige lagene våre kan konkurrere mot lag på samme nivå, sier Fredrik Gude i Oslo Seilforening.

Han karakteriserer interessen for seilsportsligaen i foreningen som grei, og at de har mange seilere som er aktuelle for å delta i ligaen.

– Men mange av dem finner ikke tid, sier han.

De som kan, blir fordelt på ligarundene på «en rettferdig måte», ifølge Gude.

Selv om ambisjonsnivået til Oslo Seilforening går ut på å beholde plassen i 1. divisjon, virker laget som foreningen har satt opp til 1. runde i Oslo, å ha kvaliteter som kan bringe dem opp blant de fem beste der. Erlend Kjelstad, Esben Keim, Daniel Andersen og Emil Bauck utgjør laget som skal seile. Esben er blant annet tidligere norgesmester i Express.

Opp igjen?

Nesodden Seilforening var en av de fire foreningene som rykket ned fra eliteserien i fjor. Oppholdet i 1. divisjon kan bli kortvarig – i alle fall har vi tro på at Nesodden vil kunne være blant de beste i årets første runde i Oslo. Henrik Bucher og Christian Berger var med på Nesoddens lag i seilsportsligaen i 2018, mens Oda Skeide Bates og Eskild Ova er nye ansikter på laget.

Nykommer med potensiale

Lillesand Seilforening debuterer i seilsportsligaen. Skjønt helt ferske er sørlendingene ikke. Thomas Frigstad var med i to runder på Grimstads lagi fjor, men er nå i spissen for Lillesands lag. Lillesand var for øvrig invitert som gjestelag under finalen i Arendal i 2018 – noe som derved ble Thomas Frigstad tredje start i ligaen i 2018.

Litt intuitivt har vi tro på foreningen i den første ligarunden, for det er åpenbart entusiasme for seilsportsligaen i Lillesand. Og i kvalifiseringsrunden var de nest best av lagene som kvalifiserte seg til 1. divisjon – bak Oslofjorden Seilklubb

Med seg  har Thomas Frigstad Aleksander Gauslaa, Helle Øren Svensen, Daniel Hansen og Thor Bylund.

Share This Post!