Seilsportsligaen åpner i Ålesund

By Published On: 13. februar 2023


LIGAFINALE: Den fjerde og avgjørende runden i seilsportsligaen til neste år vil bli seilt i Åsgårdstrand. FOTO: Morten Jensen

Allerede 6. mai skytes neste års seilsportsliga i gang. Vertsskap er Ålesunds Seilforening. Deretter fortsetter ligaen i Son, Arendal og Åsgårdstrand.

På mange måter vil seilsportsligaen være tilbake der det hele startet når lagene i eliteserien og 1. divisjon samles i Ålesund 6. og 7. mai. I 2015 ble det nemlig arrangert to test-stevner for det som året etter skulle bli Norsk Seilsportsliga, og et av disse to stevnene foregikk i nettopp Ålesund.

Stevne 1: Ålesund 6. og 7. mai

– Ålesunds Seilforening arrangerte også et av de to ungdomsliga-stevnene vi hadde i fjor, og når seilsportsligaen kommer til byen på Sunmøre til neste år, vet vi at arrangementet er i trygge hender. De har en dyktig arrangementskomité og en fin og publikumsnær bane rett utenfor byens sentrum. Så alt ligger til rette for et supert ligastevne i Ålesund, sier Norges Seilforbunds prosjektleder for seilsportsligaen, Magnus Hedemark.

Stevne 2: Son 24. og 25. juni

Soon Seilforening, som skal arrangere det andre stevnet i dagene etter St. Hansaften, stiller helt i den andre enden. De er liga-arrangører for første gang. Foreningen har imidlertid deltatt med lag helt siden seilsportsligaen startet i 2016, og sammen med Moss Seilforening var foreningen tidlig ute med å kjøpe egne J/70-er som foreningens seilere kunne benytte.

– Soon Seilforening har et sterkt ønske om også å arrangere et ligastevne, og er det noe vi har erfart opp igjennom årene, er det at der hvor det er en virkelig keen og motivert seilforening som arrangerer, så får vi også strålende stevner. Så vi har stor tro på at stevnet i Son vil bli veldig bra, sier Magnus Hedemark.

Stevne 3: Arendal 12. og 13. august

Arendals Seilforening vil være vertsskap for det tredje stevnet. Det skjer samtidig med den velkjente Arendalsuka, noe som innebærer at ligaseilerne vil bli et svært synlig innslag i byen, som på den tiden vil huse mange tilreisende.

Arendals Seilforening arrangerte stevner også i 2018 og 2019 og har en rutinert stab av arrangører som stiller opp til neste år også.

Stevne 4: Åsgårdstrand 23. og 24. september

Årets ligafinale finner sted i Åsgårdstrand. Det har foregått mye seiling i ligaformat utenfor moloen i Åsgårdstrand ettersom seilforeningen i en årrekke har vært vertsskap for Mesternes Mesterskap som seiles på denne måten, men det er første gang det arrangeres et fullblods ligastevne der.

Ungdomsligaen 2023

Arendals og Åsgårdstrand Seilforening vil også være arrangører av neste års to ungdomsliga-stevner. De vil foregå i helgene etter at ligastevnene er unnagjort, henholdsvis 19. og 20. august i Arendal og 30. september og 1. oktober i Åsgårdstrand.

Ungdomsligaen ble en stor suksess i årets prøvesesong, og til neste år vil det ventelig kunne bli inntil 30 foreningslag som deltar. Mens en seilforening kun kan stille med ett lag i seilsportsligaen, er det åpent for å delta med flere lag i ungdomsligaen.

– Blir det så mange lag som 30 i ungdomsligaen, vil vi kunne seile med ti båter i flightene, sier Magnus Hedemark.

I seilsportsligaen seiles det med fem båter i hver flight parallelt i hver av de to divisjonene.

Grundig Women’s Regatta 3.–4. juni

For tredje gang vil KNS arrangere en ligaregatta kun for rene damelag. Det er blitt et populært arrangement, og etter suksessen med årets dame-NM, som ble seilt i J/70 med over 20 dame-lag, er det grunn til å tro på stor deltagelse.

Regattaen teller også som uttagning til Women’s Champion League i 2023 der hver nasjon kan stille med ett lag.

Share This Post!