Nå blir det ligaseiling for fullt igjen!

By Published On: 21. juni 2021

Innføringen av trinn tre i gjenåpningen av det norske samfunnet, betyr at det er grønt lys for å igangsette seilsportsligaen igjen. Gled deg til 10. juli!.

Regjeringens innføring av trinn tre søndag 20. juni klokka 12 betød et særs velkomment startsignal for å kunne gjenoppta vanlig konkurranseseiling igjen.

Trinn tre innebærer at alle seilere under 20 år nå kan seile som vanlig igjen rundt om i landet. Man er ikke lenger bundet til å måtte konkurrere innenfor sin region. For voksne seilere er det en anbefaling om ikke å reise mellom regionene, men ikke noe forbud.

– Vi har diskutert dette i seilforbundets korona-gruppe, og vi har vurdert smitterisikoen for å være så lav innen seiling at det anses som trygt også for voksne å delta mellom regioner. Derfor mener NSF at det også kan gis grønt lys for voksne å seile som vanlig. Vi har i denne prosessen vært i dialog med Helsedirektoratet, som er enige i at seiling representerer svært begrenset smittefare, sier generalsekretær Per Christian Bordal.

Lettelsene i restriksjonene gir også rom for å oppheve en meters-regelen mellom seilerne under aktivitet. Det betyr at man i en regatta ikke må holde en meters avstand til hverandre – noe som var en begrensning i trinn to.

De samlede lettelsene betyr at seiling nå kan foregå som normalt igjen og at seilsportsligaen nå kan arrangeres som planlagt. Det første stevnet går 10. og 11. juli i Sandefjord.

– Ja, dette er virkelig gledelige nyheter for seilsportsligaen. Vi gleder oss enormt til å komme i gang igjen etter å ha ventet på klarsignal så lenge, sier Magnus Hedemark i SailLogic.

Registreringen til 1. stevne er åpen

Det første ligastevnet går i regi av Sandefjord Seilforening 10. og 11. juli. Før det – 8. juli – blir det kvalifisering til de ledige plassene i 1. divisjon – også det på Seilerholmen der seilforeningen holder til. 

Registreringen til ligastevnet i Sandefjord er allerede i gang, og Magnus minner deltager-foreningene om at de må registrere navn på mannskapet som skal utgjøre laget innen tidsfristen, som er seks dager før første seilas – det vil si innen 4. juli. Gjør man ikke det, vanker det to poengs straff på sammenlagtlisten for stevnet, ifølge kunngjøringen. Mange foreninger er allerede godt i gang med å registrere laget sitt.

– Et godt tips er å lese kunngjøringen nøye. Den inneholder noen nye bestemmelser, og så er det jo lenge siden vi seilte sist, sier Magnus Hedemark.

Påmeldingen til kvalifiseringen er også åpen, og Magnus forteller nok en gang at den er gratis og at den også representerer en gyllen anledning for alle seilforeninger som snuser på ligaseiling, men ikke har tenkt å forsøke å kvalifisere seg til årets liga, til å kunne få prøve seg. 

Når seilerne er på land, må arrangører og deltagere følge de restriksjonene som gjelder i samfunnet for øvrig. Det betyr at Sandefjord Seilforening må holde regnskap med hvem som er til stede, de tilstedeværende må holde en meters avstand og man må følge alle de vanlige smittevernreglene.

– Det er heldigvis god plass på Seilerholmen, så vi er trygge på å kunne få til en god, men likevel hyggelig og sosial gjennomføring sammen med Sandefjord Seilforening og Seilerholmens Venner, sier Magnus Hedemark.

Share This Post!