Bli med på liga-kvalifisering 8. juli!

By Published On: 2. juni 2021

Det er fire ledige plasser i seilsportsligaens 1. divisjon som det skal kjempes om 8. juli. Kvalifiseringen er også en ypperlig mulighet til å prøve ligaseiling i praksis!

– Det ser ut til å bli rift om de ledige plassene i 1. divisjon i år. Mange foreninger har meldt sin interesse for å bli med på kvalifiseringen 8. juli, så det blir nok kamp om plassene, spår Magnus Hedemark i SailLogic.

Kvalifiseringen foregår i Sandefjord og skal unnagjøres i løpet av én dag. Etter den vil fire seilforeninger få smette inn på de ledige plassene i 1. divisjon.

Foruten at kvalifiseringen vil kunne gi en plass i årets seilsportsliga, representerer kvalifiseringsregattaen også en enestående sjanse til å forsøke seg på ligaseiling for alle foreningene som ikke har erfaring med denne typen seiling fra før. Man behøver heller ikke ha ambisjoner å kvalifisere seg til ligaen.

Få en smak av ligaseiling

– Det er mulig for alle foreninger som ikke er med i seilsportsligaen å stille med lag, og det er gratis å delta. Skulle foreningslaget komme på en så god plass at den kvalifiserer til 1. divisjon, er det ingen forpliktelse til å måtte ta den plassen. Takker man nei, går tilbudet videre til neste forening på resultatlisten i kvalifiseringen.

– Jeg vil derfor oppfordre alle foreninger som ikke er med i seilsportsligaen, til å sende et lag til kvalifiseringen. Jeg vet mange er nysgjerrige og har lyst til å prøve, og det er ingen grunn til å holde tilbake. Vi ønsker alle velkommen og vil gjerne at så mange seilforeninger som mulig skal være med. 

Av praktiske årsaker har SailLogic måttet legge kvalifiseringen tett på ligastarten og på en hverdag, men ettersom det er ferietid og de som kvalifiserer seg vil kunne gå rett videre til første serierunde uten ytterligere reising, tror Magnus dette vil kunne være en god løsning for veldig mange.

Informasjon og påmelding til kvalifiseringen.

Det blir kamp om de fire ledige plassene i 1. divisjon, men i kvalifiseringen er det også plass til alle de foreningene som også bare har lyst på å få en smakebit på ligaseiling. FOTO: Morten Jensen.

Share This Post!