Åsgårdstrand Seilforening til topps til slutt

By Published On: 9. september 2019

Åsgårdstrand Seilforening klarte å holde unna for et offensivt og godt Tønsberg-lag i et svært jevnt oppgjør om å vinne eliteserien.

For Tønsberg Seilforening gjaldt det å vinne finalerunden i Trondheim om de skulle kunne klare å gå til topps, mens det for seilerne fra Åsgårdstrand gjaldt ikke å komme dårligere enn nummer fire. Ved å vinne den siste seilasen og slå BI Athletics, sikret Åsgårdstrand Seilforening fjerdeplassen, for hadde BI-studentene vunnet seilasen, ville Åsgårdstrand-laget ha blitt nummer fem.

Tønsberg Seilforening endte på sin side til slutt på 3. plass i Trondheim, men dersom de hadde vunnet sin siste seilas i stedet for å bli nummer to, hadde Tønsberg-seilerne vunnet ligarunden i Trondheim. Det var med andre ord små marginer og en avgjørende siste-flight for de to lagene som kjempet om seieren.

Det var imidlertid en annet lag som stjal showet i Trondheim. For Moss Seilforening stilte fire blad Bordal – pappa Per Christian Bordal, generalsekretær i Norges Seilforbund, og barna Marie, Henrik og Herman Bordal. Og de var ikke snauere enn at de vant finalerunden i eliteserien.

– Det var over all forventning, og vi trodde vel neste ikke på det selv en gang til å begynne med; at det gikk så bra. Vi forsøkte bare å gjøre det så enkelt som mulig og seile våre egne løp. Marie styrte gennakeren, Henrik stod for trimmingen og Herman sa når jeg skulle slå. Det eneste jeg gjorde var å styre, sier Per Christian Bordal.

Og det enkle er ofte det beste, for det holdt til seier for Moss Seilforening – noe som betød at de også sikret plassen i eliteserien i 2020. Før serierunden lå foreningen på nedrykksplass.

Nedrykk og opprykk

Nærmest Moss kom Risør Seilforening i Trondheim, men selv en annenplass kunne ikke forhindre at Risør, som vant elitserien i 2018, må friste tilværelsen i 1. divisjon i 2020.

Risør Seilforening får følge av KNS, Brevik og Bodø Seilforening ned i 1. divisjon, mens de lagene som rykker opp til eliteserien fra 1. divisjon blir Oslofjorden Seilklubb, NTNUI Seiling, Nesodden og Lillesand Seilforening.

Åsgårdstrand, Tønsberg, BI Athletics og Askøy Seilforening topper tabellen i eliteserien etter endt sesong, noe som betyr at de også har sikret seg en billett til Sailing Champions League i 2020. Tønsberg og Åsgårdstrand har deltatt tidligere, men for BI-studentene og Askøy Seilforening blir det første gang de får forsøke seg ute i Europa.

Soon, Kragerø, Ulstein og Malvik & Stjørdal Seilforening må ut i kvalifisering om å kunne få seile i 1. divisjon til neste år.

Ligatabell Eliteserien – Ligatabell 1. divisjon.

Verdig punktum

– Trondhjems Seilforening var et kjemeflott vertsskap for finalerunden av seilsportsligaen. Det var sol og krevende vindforhold, vi fikk mange flighter og det var mange folk og mye som skjedde på land i tilknytning til arrangementet. Blant annet hadde «Passion for Ocean» sin store festival for første gang i Trondheim i vår umiddelbare nærhet. Så jeg synes det ble en fin avslutning på årets ligasesong, sier Magnus Hedemark i SailLogic som står for gjennomføringen av ligaen.

Share This Post!