Australsk lag vant Sailing Champions League

By Published On: 30. august 2019

Ingen norske lag kvalifiserte seg til årets finale i Sailing Champions League, som ble vunnet av Royal Sydney Yacht Squadron.

Til start i den store finalen i Sailing Champions League i St. Moritz stilte det 24 lag. 23 av dem var europeiske, mens det 24. var invitert fra Australia, der de nå står på terskelen til å starte ligaseiling for fullt. Og de langveisfarende gjestenede var ikke snauere enn at de banket hele den europeiske eliten og kunne reise hjem med Sailing Champions League-trofeet og Breitling-klokker.

– Det at vi vant tror jeg vil øke interessen for ligaseiling «down under», og denne typen seiling hvor man bare trenger ta med seg seilerbagen sin passer veldig bra og vil slå an, sier David XX på vinnerlaget.

God nordisk innsats

Hardest konkurranse fikk australienerne av den tyske foreningen Norddeutscher Regatta Verein, men også to danske og et svensk lag var med i kampen om topplasseringene. De fire beste lagene etter 17 flighter gikk videre til en finale som bestod av tre flighter. Foruten det australske og tyske laget, deltok også Kaløvig Bådelaug og Kongelig Dansk Yachtklub i finalen og endte på 3. og 4. plass. Kungeliga Svenska Segelsällskapet endte på 5. plass, så det var ikke noe å utsette på den nordiske innsatsen.

Det fjerde nordiske laget som deltok, Fredrikshaven Sejlklub, endte på 14. plass.

Nå starter 2020-sesongen

Om en drøy uke begynner en ny runde i Sailing Champions League. I Trondheim 7. og 8. september blir det klart hvilke fire norske lag som skal få sjansen til å prøve seg i den prestisjefylte ligaen i 2020. 

OPPLEVELSE: Alle som har deltatt i Sailing Champions League sier det er en stor opplevelse. I Trondheim vil fire nye norske lag få anledning til å prøve seg. [FOTO: Sailing Energy] 

Share This Post!