God 10. plass til Tønsberg-juniorene

By Published On: 26. juni 2019

Junior-laget til Tønsberg Seilforening seilte inn til en svært respektabel 10. plass i juniormesterskapet i Sailing Champions League.

I alt 21 lag fra ni land stilte til start i Youth Sailing Champions League i Kiel, som ble arrangert for andre gang. Norge deltok med to lag, som hadde kvalifisert seg for deltagelse gjennom kvalifiseringsrunden i Sandefjord i slutten av mai. Juniorer fra Tønsberg og Stavanger skulle forsvare de norske fargene. Noe de gjorde svært respektabelt.

På Tønsberg-laget seilte Jostein Aker, Jacob Undrum, Emil Dagsberg og Jørgen Smith-Meyer, mens Stavanger var representert ved August Hanevik, Markus Hammerø Hagen, Olai Hageland og Lasse Dickhausen.

Tønsberg-seilerne åpnet sterkt ved å vinne den første flighten, ta 3. plass i den andre og så vinne den tredje igjen. Syv båter deltok i hver flight. Deretter gikk det litt tråere, men de gjennomførte alle de 15 flightene med en gjennomsnittsplassering på 3,8. 

Stavanger-laget ble nummer 16, men også de kunne ta med seg en seier i en av flightene hjem. For dem ble det litt for mange 5. og 6. plasser til at de kunne hevde seg.

Vinnere ble Bodensee-Yacht Club Überlingen, som også vant det første juniormesterskapet i ligaseiling. Regattaclub Oberhofen fra Sveits ble nummer to, mens nok et tysk lag, Flensburger Segel-Club, tok tredjeplassen.

Mariehamns Seglarförenings lag ble best av de nordiske lagene. Tønsberg Seilforening ble nest best og slo både de danske og svenske lagene som deltok.

Share This Post!

Siste innlegg