God 10. plass til Tønsberg-juniorene

By Published On: 26. juni 2019

Junior-laget til Tønsberg Seilforening seilte inn til en svært respektabel 10. plass i juniormesterskapet i Sailing Champions League.

I alt 21 lag fra ni land stilte til start i Youth Sailing Champions League i Kiel, som ble arrangert for andre gang. Norge deltok med to lag, som hadde kvalifisert seg for deltagelse gjennom kvalifiseringsrunden i Sandefjord i slutten av mai. Juniorer fra Tønsberg og Stavanger skulle forsvare de norske fargene. Noe de gjorde svært respektabelt.

På Tønsberg-laget seilte Jostein Aker, Jacob Undrum, Emil Dagsberg og Jørgen Smith-Meyer, mens Stavanger var representert ved August Hanevik, Markus Hammerø Hagen, Olai Hageland og Lasse Dickhausen.

Tønsberg-seilerne åpnet sterkt ved å vinne den første flighten, ta 3. plass i den andre og så vinne den tredje igjen. Syv båter deltok i hver flight. Deretter gikk det litt tråere, men de gjennomførte alle de 15 flightene med en gjennomsnittsplassering på 3,8. 

Stavanger-laget ble nummer 16, men også de kunne ta med seg en seier i en av flightene hjem. For dem ble det litt for mange 5. og 6. plasser til at de kunne hevde seg.

Vinnere ble Bodensee-Yacht Club Überlingen, som også vant det første juniormesterskapet i ligaseiling. Regattaclub Oberhofen fra Sveits ble nummer to, mens nok et tysk lag, Flensburger Segel-Club, tok tredjeplassen.

Mariehamns Seglarförenings lag ble best av de nordiske lagene. Tønsberg Seilforening ble nest best og slo både de danske og svenske lagene som deltok.

Share This Post!