tirsdag, 03 desember 2019 12:29

Asia og Pacific får finaleplass i Sailing Champions League

Skrevet av
ASIA OG PACIFIC: Seilere fra Asia, Australia og New Zealand blir nye deltagere i Sailing Champions League. ASIA OG PACIFIC: Seilere fra Asia, Australia og New Zealand blir nye deltagere i Sailing Champions League.
Ligaseiling brer om seg rundt om i verden, og til neste års Sailing Champions League-finale kommer det tre lag fra Asia og Pacific.

Ligaseiling hadde sin spede begynnelse i Australia i 2019, og til Sailing Champions League-finalen i år ble et australsk lag invitert til å delta. Det ble suksess, for Royal Sydney Yacht Club var ikke snauere enn at de vant finalen og ble mestere.

Nå er interessen for ligaseiling sterkt økende på den sørlige halvkulen, og også i Asia har man begynt med denne typen seiling. 3.–5. april 2020 skal det avholdes finale for området Asia og Pacific (definert av det internasjonale seilforbundet som område I, J, K og L), og de tre beste lagene der går direkte til Sailing Champions League-finalen. Den går i 2020 i Porto Cervo på Sardinia fra 1. til 4. oktober.

Fra årets seilsportsliga har Åsgårdstrand, Tønsberg, Askøy Seilforeninger og BI Athletics kvalifisert seg, men de må først gjennom kvalifiseringsseilaser før de eventuelt får delta i selve finalen i Porto Cervo.