fredag, 26 april 2019 11:47

To norske lag forsvarer fargene i Sailing Champions League

Skrevet av

Frafallet har vært stort når det gjelder norske lag i Sailing Champions League i år. Om to uker skal Moss som det første av bare to lag forsøke å kvalifisere seg til finalen.

Fem norske lag hadde fått plass i kvalifiseringsrundene for finalen i Sailing Champions League 2019, men når regattaene nå begynner å materialisere seg, er det kun to norske seilforeninger som tar turen til utlandet.

Moss først ut

Først i ilden skal Moss Seilforening, som reiser til Palma på Mallorca for å seile der fra 9. til 12. mai. Deretter er det Larvik Seilforenings tur. De skal til Sardinia 23. til 26. mai. Moss har vært med i Sailing Champions League tidligere, mens Larvik-seilerne får føle på det internasjonale miljøet og nivået for første gang.

Fire foreninger har trukket seg

Fire andre seilforeninger har hatt en sjanse til å delta, ikke minst fjorårets to beste lag i seilsportsligaen, Risør Seilforening og Brevik Seilforening. Risør har trukket seg ettersom Risør-brødrene Mads og Tomas Mathisen har knapt med tid og prioriterer sin egen satsing i 49er – de var jo svært delaktige i Risørs suksess i fjor – mens Brevik har trukket seg av tilsvarende grunn. Lagets krumtapp, Dag Usterud, har ikke anledning til å stille til start i St. Petersburg i juli.

– Dette illustrerer hvor viktig det er at seilforeningene virkelig bygger opp et lag av flere seilere i seilsportsligaen – for dette er jo en konkurranse mellom seilforeninger, ikke en konkurranse mellom enkeltseilere. Man må ha flere seilere å spille på dersom noen må melde forfall uten at hele laget kollapser, så derfor er det helt vesentlig å få flere med på laget enn kun de fire som skal til for å bemanne en J/70, sier primus motor for ligaen, Magnus Hedemark. 

Han mener forfallene til Risør og Brevik viser hvor skjøre mange av lagene ennå er, men han tror at dette er noe som vil endre seg etter hvert som ligaen utvikler seg og får et sterkere fotfeste rundt om i seilforeningene.

Litt av den samme problemstillingen som for Risør og Brevik, gjelder for Ran Seilforening, som har måttet trekke seg fordi lagets faste rormann, Laif Kristian Garvik, har skadet ryggen.

Også Åsgårdstrand Seilforening har valgt å trekke seg fra Sailing Champions League, men de har en helt annen grunn. I stedet på å bruke penger på å sende et lag til Mallorca, har foreningen valgt å bruke midlene på en ny J/70, som foreningen får snart.

Heia Moss og Larvik!

Det er følgelig Moss og Larvik hele det norske seilsportsliga-miljøet må sette sin lit til, når de nå skal ut å forsvare de norske fargene på den internasjonale arenaen. I fjor kom Åsgårdstrand Seilforening til finalen, der de til slutt ble nummer 23 blant 32 lag.

Sist redigert fredag, 26 april 2019 11:47