fredag, 08 mars 2019 13:25

Store junior-opplevelser i vente

Skrevet av

To norske juniorlag får i år anledning til å prøve seg i Youth Sailing Champions League. Kvalifiseringen skjer i Sandefjord 24. og 25. mai.

Seilere rundt om i landets seilforeninger bør merke seg helgen 24. og 25. mai. Det kan være springbrettet til en europeisk opplevelse som finner sted i Kiel en snau måned senere. 22. til 24, juni skal det seiles om å bli europeiske juniormestre i ligaseiling.

– Vi skal ha den norske uttagningen sammen med den svenske, og fra Sverige kommer det trolig seks, syv lag som skal kjempe seg imellom, så vi håper på riktig mange norske lag også, slik at det skal bli mange spennende flighter. Jeg håper mange norske juniorer vil benytte sjansen til å prøve seg på ligaseiling, sier Magnus Hedemark i SailLogic, som administrerer den norske ligaseilingen.

Han forteller at Tønsberg Seilforening er i gang med forberedelsene og har planer om å sende et juniorlag til kvalifiseringen, og at han også har fått mange henvendelser fra ulike seilforeninger.

– Det er midt i årsmøtetider for foreningene nå, og jeg vet mange ligger litt på været inntil de er gjennomført og nye styrer har fått etablert seg. Jeg har en fornemmelse av at det i løpet av den neste måneden vil komme flere juniorlag på banen som akter å delta.

De to beste lagene i kvalifiseringen vil få billett til finalen i Kiel.

– Men det er ikke slik at bordet fanger. Skulle lagene eller det ene laget som kvalifiserer seg ikke ha anledning til å delta i Youth Sailing Champions LeagueKiel, vil plassen gå videre til neste lag på listen. Det jeg synes er aller viktigst denne helgen, er at mange juniorer benytter sjansen til å forsøke seg på ligaseiling og få øynene opp for hva det innebærer, sier Magnus Hedemark.

– I Sandefjord får de rett og slett sjansen til å forsøke seg i verdens morsomste form for regattaseiling!

Ligaseilingen er bygd opp rundt seilforeningslag – det er foreningene som stiller lag.

Påmelding skjer her.

Sist redigert fredag, 08 mars 2019 13:29