torsdag, 17 januar 2019 09:02

Champions League-trekningen er klar

Skrevet av

De norske lagene som skal forsøke seg i Sailing Champions League denne sesongen, vet nå hvor de skal seile og hvem de skal måle krefter mot.

Takket være at det ble satt opp tre, i stedet for to, kvalifiseringsgrupper, har også femte beste forening i seilsportsligaens eliteserie nå fått sjansen til å seile i Europa. Det betyr at Åsgårdstrand Seilforening skal representere Norge sammen med Risør, Larvik, Ran og Brevik.

Trekningen om hvilke lag som skal seile hvor og når ble foretatt 16. januar og endte slik for de norske foreningene:

Åsgårdstrand Seilforening skal først i ilden. De må reise til Mallorca der de skal seile fra 9. til 12. mai.

To uker senere, fra 23. til 26. mai, skal seilere fra Larvik og Risør ut på reisefot. De må ta turen til Porto Cervo der den andre kvalifiseringsrunden finner sted.

Når Ran- og Brevik-seilerne setter seg på flyet til St. Petersburg, er det så smått blitt sommerferie. 4. til 7. juli skal de forsøke å kvalifisere seg til finalen, som vil gå i St. Moritz  i Sveits i august.

Trangere nåløye

Samtidig med at antall kvalifiseringsgrupper er økt til tre, er antall lag som skal seile finale, redusert til 24 – fra tidligere 32. Det betyr at nåløyet for å komme seg videre til Sailing Champions League-finalen, er blitt atskillig trangere. Nå går kun de syv beste lagene fra hver kvalifiseringsgruppe videre. I tillegg til de 21 lagene dette utgjør, blir finalen supplert med tittelforsvarerne; Circolo della Vela Bari fra Italia, et lag fra Australia og et fra New Zealand.

Tilsammen 95 seilforeninger fra 17 nasjonale ligaer deltar i kvalifiseringsrundene. Blant de 95 er det også invitert lag fra Estland, Spania, Portugal og Belgia som har nasjonale ligaer under etablering.

Tøft for Åsgårdstrand

Åsgårdstrand Seilforening var det eneste norske laget som nådde finalen i 2018, og skal en forsøke å tolke trekningen som nå er foretatt, ser det ut til at Vestfold-laget er det av de norske lagene som har havnet i den tøffeste kvalifiseringsgruppen. Åtte av lagene i denne gruppen deltok i finalen i 2018, og seks av dem plasserte seg foran de norske seilerne.

I gruppen til Larvik og Risør er det kun fire finalelag fra i fjor, mens det i gruppen til Ran og Brevik er seks finalelag. På papiret ser det dermed ut til at Larvik og Risør har trukket den enkleste gruppen. 

Men det er på papiret...

Se de komplette kvalifiseringsgruppene.

Sist redigert torsdag, 17 januar 2019 09:06